647-521-5020

Κυρίες, κύριοι, και αγαπητά παιδιά!

Σκεφθήκαμε ότι τα τελευταία χρόνια κύριος Γούδας έγραψε περίπου 48 βιβλία με μικρές ιστορίες εμπλουτισμένες με φωτογραφίες κλπ. Έχουν ήδη εκτυπωθεί και διανέμονται δωρεάν σε διάφορες επιχειρήσεις, οργανισμούς, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, συλλόγους κλπ. Το κάθε βιβλίο από αυτά υπολογίζεται σαν έργο λογοτεχνίας, φαντασίας και λεπτού χιούμορ. Και σίγουρα ο αναγνώστης αισθάνεται ευχάριστα να τα διαβάζει. Ασφαλώς όμως, για να μεταφράζονταν όλα στα Ελληνικά θα ήταν μια πολύ επίπονη εργασία. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να διαλέξουμε μερικα από αυτά, που τα μεταφράσαμε με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε την πιο πιστή ερμηνεία.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε, ότι στο διάστημα που έγραψε αυτά τα βιβλία, αντιμετώπιζε μία σωρεία προβλημάτων: επαγγελματικά, προσωπικά και υγείας. Όσο κι αν φαίνεται αστείο, ένα απλό φτάρνισμα ήταν αιτία να διασταλεί η σπονδυλική του στήλη και ένα νεύρο να εγκλωβιστεί ανάμεσα στους δίσκους, προκαλώντας παράλυση από την μέση και κάτω, με αποτέλεσμα να υποφέρει με αφάνταστους πόνους αδιάκοπα. Οι πόνοι ήταν τόσο αφόρητοι, που δεν μπορούσε να κοιμηθεί ούτε να οδηγήσει. Με λίγα λόγια ακινητοποιήθηκε πλήρως. Ήταν αδύνατον επίσης, να ξαπλώσει λόγω των αφορήτων πόνων. Τα παυσίπονα δεν είχαν επίδραση πλέον. Τελικά, επειδή δεν μπορούσε ούτε να κοιμηθεί απο τους πόνους αποφάσισε να γράψει όλα αυτά τα βιβλία. Το πιο περίεργο απ’ όλα σ’ αυτή την ιστορία, είναι ότι όλα τα βιβλία έχουν πλούσιο κωμικό στοιχείο, παρά το γεγονός ότι υπέφερε.

Ενα βιβλιαράκι έχει τον τίτλο «Ακόμη γίνονται θαύματα» Είναι μια πολύ όμορφη ιστορία αφιερωμένη σε όσους έγιναν 65 χρόνων. Από μερικούς θεωρείται θρησκευτικό σύγγραμα. Έχει μεταφρασθεί σε διάφορες γλώσσες, έχει δημοσιευθεί σε εφημερίδες και έχει αναγνωσθεί σε εκκλησίες και συγκεκριμένα στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.

Στο βιβλίο θα δείτε τη λέξη «φλότερς» την οποία ίσως λίγοι γνωρίζουν. Φλότερς είναι μια ασθένεια του ματιού, η οποία περιορίζει την όραση με την παρεμβολή μικρών κουκίδων που μοιάζουν σαν μυιγάκια ή σχήματα κλαδιών δένδρου που συνεχώς κινούνται. Θεωρείται μια θαυμάσια ιστορία, αλλά αυτό θα το αφήσουμε στην κρίση σας.

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ»

Πατήστε εδώ