Σπυρος Γουδας
Σπυρος Γουδας. Για να καταλάβετε την ιστορία που πρόκειται να σας διηγηθώ, πρέπει να δείτε με την φαντασία σας, ότιη Κούκλα είναι ένα όμορφο γαλλικό poodle, ολόασπρη, με πολύ όμορφα μαύρα και έξυπνα ματάκια. Η Ίρμα από την άλλη, είναι το πιο ευγενικό σκυλί στον κόσμο. Έχει πάντα ντροπαλά, λυπητερά μάτια, και σε κοιτάζει κατάματα.Είναι μαύρη με άσπρες πατούσες από την φτέρνα έως κάτω, και η άκρη της ουράς της είναι άσπρη.
 
Σπυρος Γουδας
Σπυρος Γουδας. Αυτό το βιβλιαράκι γράφτηκε κατ’ αυτόν τον τρόπο, ώστε να σας βγάλει από τις αγωνίες, τις εντάσεις, τις στενοχώριες και τα προβλήματα  που δεν λείπουν από την καθημερινή μας ζωή. Θα σας μεταμορφώσει σε ένα ενθουσιώδη θιασώτη ενός γιορτινού κόσμου, μιας γιορτής,που γίνεται μια φορά τον χρόνο στο Τορόντο.
Σπυρος Γουδας
Σπυρος Γουδας. Αγαπητοί φίλοι, υποστηρικτές και πελάτες των προϊόντων μου: Θα ήθελανα σας πω μια ιστορία σχετικά με τορυζόγαλο. Ίσως γνωρίζετε κιόλας, ότι οι ρίζες του ρυζόγαλου βρίσκονται στη ΜικράΑσία· η παρασκευή του έχει παράδοση αιώνων και από γενιά σε γενιά έφτασε στα χέρια της μητέρας μου, η οποία ήταν από τη Σμύρνη, πόλη της Μικράς Ασίας.
 
Σπυρος Γουδας
Σπυρος Γουδας.Στο χρονικό διάστημα των πρώτων εβδομάδων του χειμώνα, οι Καναδοί εχουν συνηθίσει τον ήχο που έρχεται από ψηλά, από το σμήνος των πουλιών που πετάει ψηλά, σε ενα σχήμα μικρού‘ν’, κατευθύνοντας προς τα νότια μέρη. Συνήθως ξαναγυρίζουν πίσω στη ναρχή της άνοιξης.  Έχω παρακολουθήσει τέτοιες σκηνές εκατοντάδες φορές, σε όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στον Καναδά, αλλά ποτέ δεν είχα δώσει μεγάλη προσοχή,μέχρι...
Σπυρος Γουδας
Σπυρος Γουδας.  Αυτό το βιβλιαράκι το έγραψα ώστε ίσως να καταφέρω να σας βγάλω για λίγο από τις αγωνίες, τις εντάσεις και τα προβλήματα που δεν λείπουν από τη καθημερινή μας ζωή. Tο έχω γράψει κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορέσω να δώσω μία πραγματική εικόνα του Ελληνικού ή Τούρκικου καφέ, ώστενα μπορέσουν οι ξένοι να καταλάβουν την πραγματική έννοια της εκφράσεως «Ελληνικός καφές» (Greek coffee) και να μην τον θεωρούνεσαν περίεργο φαινόμενο.
 
Σπυρος Γουδας
Στο εξώφυλλο του βιβλίου έχει φωτογραφία την αγελάδα ασπρόμαυρη για να μην υπάρχουν φυλετικές διακρίσεις, ένα βοϊδοπόδαρο καθαρισμένο και μία σούπα έτοιμη από βοϊδοπόδαρο. Και όπως όλες τιςφωτογραφίες μέσα στο βιβλίο και αυτή την έχει πάρει ο ίδιος. Η φράση στο εξώφυλλο Chaa MonDem ah like mi foot mon δεν έχει εξήγηση στα Ελληνικά γιατί προέρχεται από τοπική διάλεκτο της Καραϊβικής.Αλλά υποτίθεται ότι μιλάει η αγελάδακαι λέει «για δες βρε, ακόμα και ταπόδια μου αρέσουν στους ανθρώπους».
Σπυρος Γουδας
Η ζωή του Σπύρου-Πήτερ Γούδα είνα ιπλούσια σε δράση και γεγονότα. Η ιστορία που ακολουθεί αναφέρεται σε ένα γεγονός που συνέβη το 1964. Εσείς που έχετε διαβάσει την βιογραφίατου, με τίτλο «Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ»,θα γνωρίζετε ότι ο Σπύρος και η κοπέλα που διατηρούσε μαζί της δεσμόγια 6 χρόνια χώρισαν. Ο ίδιος ποτέ δεν είπε τίνος σφάλμα ήταν και γιατί χώρισαν. Όμως, το γεγονός τον συνεκλόνισε μέχρι που αρώστησε από κατάθλιψη.
 
Σπυρος Γουδας
Εδώ και καιρό τώρα, ο κ.Γούδας μας είχε πει μια ιστορία. Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε αν πρόκειται για τραγωδία ή κωμωδία·θα αφήσουμε εσάς να αποφασίσετε. Δεν είμαστε επίσης βέβαιοι για τοποιος πρέπει να είναι ο κατάλληλος τίτλος. Έχουν υποδειχτεί οι ακόλουθοι: Ο Κολυμβητής, Ένα παιδί που κινδυνεύει, Το παιδί που πνίγεται, Ο γυμνός Κολυμβητής, Στιγμές αγωνίας, Ο Βασιλιάς της βουτιάς, Go! Goudas Go!.
Σπυρος Γουδας
Ένας συμπατριώτης μας, που δεν έπαψε ποτέ ν’ απασχολεί τον Καναδικό Τύπο με τις επιχειρηματικές επιδόσεις του, έγινε και πάλι το κέντρο του ενδιαφέροντος τον περασμένο μήνα. Τη Δευτέρα 30 Απριλίου, η Globe & Mail, που ως γνωστόν κυκλοφορεί σ’ όλο τον Καναδά καιθεωρείται η εγκυρότερη εφημερίδατου κράτους, που μπαίνει σ’όλα τα κυβερνητικά γραφεία και ασφαλώς στο γραφείο του Πρωθυπουργού, αφιέρωσε ολοσέλιδο άρθρο στον γνωστό και καταξιωμένο Ελληνα επιχειρηματίακ.
 
Σπυρος Γουδας
Είναι Τρίτη, 8 Ιουνίου 2004, νωρίς το απόγευμα. Σήμερα, η δουλειά προχωράει αργά στο γραφείο, αφούο κ.  Γούδας λείπει.Για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, δεν ήρθε στο γραφείο, λόγω ενός σοβαρού κρυολογήματος, που τον αναγκάζει να μένει ξαπλωμένος στο κρεββάτι. Φαίνεται, ο κλιματισμός του αεροπλάνου βρήκε άλλο ένα θύμα.
Σπυρος Γουδας
Σπυρος Γουδας. Δεν είναι λέξεις που χρησιμοποιούν άνθρωποι ή όντα που έρχονται από άλλους πλανήτες. Στην πραγματικότητα είναι λέξεις της Λατινικής Αμερικής και αντιπροσωπεύουν στην βασική καθημερινή τροφή για εκατομμύρια κόσμο. Θά ‘λεγε κανείς ότι χρησιμοποιούνται τόσο πολύ, όσο η λέξη ψωμί για τους Ευρωπαίους. Είναι υγιεινά φαγητά, εύκολα να τακατασκευάσεις κι’ έχουν θαυμάσια γεύση.
 
Σπυρος Γουδας
Σπυρος Γουδας. Αγαπητοί φίλοι αυτών των ενημερωτικών βιβλιαρίων. Μήπως η φωτογραφία του εξωφύλλου σας ανοίγει την όρεξη; Θα ενδιαφερόσασταν να γνωρίσετε πώς να το φτιάξετε μόνοι σας; Γνωρίζουμε ότι, μερικές φορές φαίνεται αδύνατο σε ένα νέο μάγειρα, αλλά θα σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για τη συνταγή. Ακόμη και να αποτύχεται την πρώτη φορά, μην ανησυχείτε. Το μόνο που θα χάσετε είναι περίπου $5.00 και λίγο χρόνο.
Σπυρος Γουδας
Τώρα καταλαβαίνω, ότι με την πολυθρύλητη «Βιογραφία» του κ.Γούδα να έχει φύγει από τα χέρια μαςκαι να βρίσκεται στο Τυπογραφείο,μου λείπουν όλες αυτές οι ιστορίεςτου κ. Γούδα. Επιστρέψαμε και πάλι στη ρουτίνα.Τώρα πλέον δεν έχει άλλες στιγμές όπως πριν, που μας έλεγε: «Σταματήστεγια ένα λεπτό και ακούστε!».
 
Σπυρος Γουδας
Αρχικά, αυτό το βιβλίο το είχα ονομάσει «FLOΑTERS»,αλλά διαβάζοντας το βιβλίο θακαταλάβετε γιατί άλλαξα τον τίτλο. Η ιστορία λοιπόν αρχίζει ως εξής: Ήμουν στο γραφείο μου μια μέρα. Περίπου στις 4 το πρωΐ -αυτή είναι η συνηθισμένη ώρα που αρχίζω δουλειά- μαζί με την πολλά χρόνια γραμματέα μου Μαρία -που είναι 71ετών νέα-και που είχε ήδη φτιάξει τον πρωϊνό Ελληνικό μου καφέ. Σπυρος Γουδας
Σπυρος Γουδας
Σπυρος Γουδας. Θα ήθελα να αναφέρω μερικές σημαντικέςπληροφορίες για τις ελιές και για το ελαιόλαδο. Ήθελα να σας πω ότι αυτό το βιβλίο το έγραψα στα Αγγλικά και απευθύνεται σε άλλες φυλές οι οποίες δεν έχουν ακούσει ποτέ τις λέξεις ελιά ή ελαιόλαδο. Το μετατρέψαμε, με τον καλύτερο τρόπο που μπορούσαμε να το κάνουμε στην Ελληνική γλώσσα.
 
Σπυρος Γουδας
Σπυρος Γουδας.  Aυτό το βιβλίο το έγραψα γιά τις άλλες φυλές,ώστε να δώσω την ευκαιρία να δοκιμάσουνε αυτή τη νοστιμιά. Τι θά λέγατε για μια διακοπή από τα πρόχειρα φαγητά (junk food). Σκεφθείτε το, από πλευράς θρεπτικότητας, ποικιλίας, συστατικών και γεύσης.. Μακριά από τα τσιπς, ντόνατς, τα μπισκότα και όλα τα παρόμοιά τους.
Σπυρος Γουδας
Αυτό το βιβλιαράκι αφιερώνεται σε όλους τους μετανάστες. Το περιεχόμενο του έχει αφιερωθεί ειδικά στους ανθρώπους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην πατρίδα τους,σπούδασαν και τέλεσαν τη στρατιωτικήτους θητεία (εάν η χώρα τους είχε τέτοια), προτού μεταναστεύσουν στον Καναδά ή άλλη χώρα. Ασχέτως για ποια αίτια και υπό ποίες περιστάσεις μετανάστευσαν, μερικοί απ’αυτούς δεν μπόρεσαν να επιστρέψουνστην πατρίδα τους για αρκετά χρόνια.
 
Σπυρος Γουδας
Γρήγορα αντιλήφθηκε ότι τα χρήματα που είχε δεν αρκούσαν ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες,  και ξαφνικά βρέθηκε να κοιμάται στους δρόμους.

Το  άρθρο βραβεύτηκε από την Kenneth R. Wilson Awards το 1993 για την καλύτερη περιγραφή προσωπικότητας.

Σπυρος Γουδας

“ Έχει ένα στόχο, έχει ένα όραμα, και ανεξάρτητα από το τι του συνέβη ξεπέρασε τα εμπόδια.”

“Είναι ένας άνθρωπος που εστιάστηκε στο να κερδίσει τον αγώνα και όχι στις δυσκολίες.”
" Μπορούμε όλοι να πάρουμε μια σελίδα από τη ζωή του κ. Γούδα και να μάθουμε απ’ αυτήν.”
 Σπυρος ΓουδαςΟμιλία του διοργανωτή της βραδυάς κ. John Voorpostel, Chairman of the National Council of Ethnic Canadian Business and Professional Association

Το Βραβείο του Καλύτερου Επιχειρηματία δημιουργήθηκε με σκοπό να τιμήσει επιτυχημένους επιχειρηματίες που  συνέβαλαν στην πρόοδο του κοινωνικού συνόλου.

Νοστιμιά με τα πιο αγνά υλικά. ένα ολοκληρωμένο γεύμα μέσα σε μια …κονσέρβα! Φαίνεται απίθανο, κι όμως δεν είναι. Ο πρωταρχικός και σπουδαιότερος στόχος του Mr. Goudas όταν αποφάσισε να δημιουργήσει μια μεγάλη ποικιλία από σούπες ήταν να μπορέσει να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο γεύμα, όχι μόνο απολαυστικό αλλά και υγιεινό! ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ-ΠΗΤΕΡ ΓΟΥΔΑ
Τι λένε για τον κ. Γούδα άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά και συνεργάζονται μαζί του προσωπικά

Πρέπει οπωσδήποτε το προϊόν που θα του στείλεις να είναι πρώτης ποιότητας.
...
Ιστορικά Αρχεία
• Σεμινάρια
Σεμινάριο για Διευθυντικά Στελέχη Επιχειρήσεων Απρίλιος 1993

Παρουσίαση του κ. Γούδα από τον Πρόεδρο και CEO της Goudas Foods & Investments Inc. ως επισήμου ομιλητή από τον Atilla Varga
 Νέα της Goudas Foods 2001

Όταν μια εταιρεία που τροφοδοτεί την αγορά με ένα συγκεκριμένο είδος προϊόντων δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα και στις προτιμήσεις των καταναλωτών, βλέπει ως επακόλουθο την αύξηση της ζήτησης των προϊόντων της και οικονομική άνοδο. Αυτό ακριβώς συνέβη με την Goudas Foods στο τέλος της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές της δεκαετίας του ’90.
Ήταν ένα Σάββατο Ιουλίου ή Αυγούστου του 1972 ή ’73, μια πολύ ζεστή μέρα. Την προηγούμενη μέρα, Παρασκευή, κάποιος από την « λαχαναγορα Τροφίμων του Οντάριο» με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι ειχε μια νταλικα γεμάτη με μια ποικιλία μάνγκο απ’ την Ανατολική Ινδία που ερχόταν από το Τρινιντάντ στο Μαϊάμι και από Μαϊάμι στο Τορόντο με φορτηγό.
Με ρώτησε αν ήθελα να κατέβω στο τα τερματικό να ελέγξω τα μάνγκο, να τα δοκιμάσω και να κάνουμε καμιά συμφωνία. Και σκέφτηκα… γιατί όχι! Έτσι, πήγα  στην λαχαναγορα Τροφίμων.
   
Send a letter to Spyros Peter Goudas to be posted in the guestbook.